Posted by: Jacob | 8. april 2012

Påske

Endnu en påske er ved at være slut. Påsken bød i år på forholdsvis godt vejr, som er en fordel, når man skal være sammen med familien – at være spærret inde pga dårligt vejr kan være lidt trættende, så er det bedre, når solen skinner og man har muligheden for at gå en tur eller lignende.

Påske og andre højtider er dog ikke den nemmeste tid for vegetarer. Den tid, hvor man kunne komme til en familie begivenhed og bare sætte sig ned og guffe mad, er slut. Nu skal man lige tjekke, hvad der serveres, og hvis man er uheldig må man stå tidligt op og lave sin egen mad. 

Nu består min familie heldigvis ikke af inkarnerede kødædere, men af folk med grønne tendenser. Jeg fik dog lavet lidt mad, som jeg medbragte til det fælles madbord. Jeg fik lavet de såkaldte “fredsfisk”, der efter sigende skulle stamme fra krigen, hvor der var mangel på fisk. De både ligner panerede fiskefileter og smager fortryllende. Efter at have lavet dem, er det dog gået op for mig at fiskefileter generelt er en kaloriebombe! Så, det er noget, man måske skal begrænse til højtiderne, med mindre man altså kan lide det fede look 😉 

Opskriften kan findes på Månebarnets fine blog, hvor der også er en masse flotte billeder.

Månebarne-blogen er i øvrigt Danmarks mest populære vegetarblog. Men hvor populær er den? Ved at gå ind på Veggietoppen kan man rent faktisk se, hvor mange besøgende de enkelte vegetariske blogs i Skandinavien har. Her klarer månebarnet sig rigtigt flot med 2614 kliks denne uge, det bliver til en flot 4. plads. Det interessante er dog at de mest populære blogs alle er norske. Den mest populære blog er siljesreise.com, der har haft dobbelt så mange kliks som månebarnets blog. Hvad er der lige, der sker i Norge?? 

Det giver ikke helt mening for mig, der har boet i Norge som barn. De to landes kulturer minder ret så meget om hinanden, vi var jo rent faktisk det samme land i 400 år. Men de kan noget deroppe i Norge, som vi måske kunne lære af? Jeg har kigget på de tre mest populære blogs, og de er alle skrevet af unge piger, hvor mad er i centrum. Hmm.. måske har jeg valgt det forkerte at blogge om, jeg er jo hverken kvinde eller specielt ung… ;-). Madblogs skrevet af unge piger, er jo heller ikke en mangelvare her i Danmark.. hmm… 

Jeg har prøvet at kigge lidt videre på den norske vegetarscene og er i den forbindelse surfet ind på den norske vegetarforenings hjemmeside, og hvor er den flot! Her er der masser af opskrifter, ernæringsinformation og onlinebutik!

Den norske vegetarforening ser også ud til at favne både veganisme og vegetarisme på en ganske smagfuld måde.

Uden at have udført en større analyse, så tænker jeg, om der i Norge måske findes nogle ildsjæle, der virkelig vil vegetarismen? Jeg savner noget “voksent” aktivisme i Danmark, noget der ikke er centreret omkring unge piger og anti-pels, men noget der taler til hele befolkningen. Men der mangler bare nogle, der vil drive det… 

Reklamer

Responses

  1. Når det er sagt, så er det virkelig meget sværere at være vegetar i Norge end i Danmark. I DK er der som regel altid vegetariske alternetiver på de fleste spisesteder, mens man i Norge skal opsøge særlige steder. Og de fleste ser det at være vegetar som noget lidt fanatisk noget. Måske har jeg bare været de forkerte steder, men det er ihvertfald min opfattelse.

  2. Du ved unægteligt mere om Norge end mig :-). Jeg skal derop til jul, så jeg får snart mulighed for at undersøge det nærmere.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: